Basicweg 19a/3821 BR Amersfoort/Telefoon 088 00 28 440/Fax 088 00 28 449/info@cloudconcept.nl

Maximale capaciteit zonder te investeren in de techniek

Wat is cloud computing?

Cloud computing is werken op een computer die niet op het eigen kantoor staat, maar ergens anders: in the cloud. Een goed voorbeeld is het gebruik van een zoekmachine. U staat er misschien niet bij stil, maar als u een zoekopdracht geeft aan Google, dan maakt u via het internet gebruik van de zoeksoftware van Google. In ruil daarvoor laat Google u reclame zien. Ook veel online spelletjes en social media als Twitter, Facebook en chats zijn een soort Cloud Computing.

Ongestoord gebruik van de software:

U gebruikt dus via het internet de software die de fabrikant ergens op een server heeft geparkeerd. Hoe beter die server en de verbindingen ernaartoe, des te sneller de applicatie zal draaien. CloudConcept ondersteunt softwareleveranciers en hun gebruikers met zo goed mogelijke servers en optimale verbindingen, voor ongestoord gebruik van de software.

 

Veiligheid en betrouwbaarheid:

Vanuit de markt rijst steeds vaker de vraag hoe ICT binnen bedrijfsomgevingen veilig en betrouwbaar gegarandeerd kan blijven. Binnenkort zullen ongetwijfeld van overheidswege nadere maatregelen worden getroffen en regels worden vastgesteld voor leveranciers van ICT en Cloud oplossingen. Vooruitlopend hierop, geeft CloudConcept nu al dit communiqué uit. Hierin geven we een overzicht van alle acties en reglementen waar CloudConcept nu al aan voldoet en in de nabije toekomst zal voldoen.

Communiqué (pdf)